Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Detalii despre perchezițiile efectuate la domiciliul contabilei PSRM

20 aug. 2022,, 13:32   Politică
3117 0

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul și în automobilul contabilei PSRM, procuroii i-au ridicat telefonul mobil.

Potrivit procurorilor, în telefon au fost depistate conversaţii purtate cu diverse persoane atît prin SMS, cît și prin intermediul aplicațiilor online referitor la circumstanțele finanțării partidului politic vizat.

La fel, în cadrul percheziţiilor au fost depistate şi ridicate documente şi dispozitive informatice, care urmează a fi examinate şi apreciate în ansamblu cu alte probe administrate în cauza penală investigată, se arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție.

Potrivit procurorilor, contabila PSRM este cercetată în stare de libertate, în privinţa acesteia fiind aplicată măsura preventivă sub formă de obligarea de a nu părăsi localitatea, avînd interdicţia de a comunica şi interacţiona direct sau mijlocit cu persoanele implicate în cadrul acestei cauze penale.

Reamintim că, persoana vizată este învinuită de complicitate împreună cu fostul şef de stat și alte persoane de acceptarea finanțării partidului politic “PSRM” din partea grupului criminal creat și condus de Plahotniuc Vladimir, falsificarea rapoartelor de gestiune financiară a partidului politic “PSRM” pentru anii 2018 și 2019, falsificarea documentelor oficiale de către doua sau mai multe persoane şi spălarea de bani de către un grup criminal organizat.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?