X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Detalii curioase despre Ala Nemerenco, ”noul” Ministru al Sănătății

16 feb. 2023,, 16:58   Politică
5006 14

Ala Nemerenco și-a păstrat fotoliul de ministru al Sănătății al Republicii Moldova.

Medic de profesie, în prezent, ea este consilieră a Președintelui Republicii Moldova în domeniul sănătății.

Ala Nemerenco este originară din satul Soloneț, raionul Soroca. După absolvirea școlii medii din orașul Fălești, ea și-a continuat studiile la Institutul de Stat de Medicină și Farmacie.

A lucrat în calitate de medic internist la Spitalul Clinic Republican, apoi a activat în cadrul fostei policlinici municipale nr. 8 din Chișinău.

Din anul 2000 activează în cadrul Universității de Medicină. Totodată, ea desfășoară activitate didactico-științifică în calitate de conferențiar universitar în cadrul Școlii de Management în Sănătate Publică a Universității de Medicină. Nemerenco a făcut studii de masterat în management şi sănătate publică și studii postuniversitare de doctorat.


Din 2002 este director al IMSP Clinica Universitară de Asistenţă Medicală Primară.

În intervalul 2012 - 2015 a fost coordonator de proiect în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Oficiul Regional pentru Europa/Biroul de țară Republica Moldova.

În 2005, Ala Nemerenco a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru pace de către Organizația elvețiană „1000 de femei pentru pace”.

În perioada 2015-2019, a fost consilier municipal, președinte al Comisiei protecție socială, ocrotirea sănătății, educație, cultură și mass-media în Consiliul Municipal Chișinău. În 2010, a fost decorată cu Ordinul ”Gloria Muncii”.

De menționat că Ala Nemerenco a fost ministru al sănătății și în cadrul Guvernului condus de Natalia Gavrilița.

2
1
0
1
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?