X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Despre ce au discutat la New York președinții Moldovei și Kazahstanului?

26 sep. 2019,, 10:20   Politică
2137 1

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întîlnit continuarea vizitei la New York, cu Președintele Republicii Kazahstan, Kasîm-Jomart Tokaev, transmite Noi.md.

În cursul dialogului, șeful statului a remarcat înțelegerile la care cei doi oficiali au ajuns la prima întrevedere, din 28 mai curent, la Nur-Sultan, unde s-a convenit asupra consolidării dialogului bilateral în mai multe domenii de interes comun, inclusiv asupra deschiderii ambasadelor la Chișinău și Nur-Sultan.

În context, părțile au discutat posibilitatea efectuării unor vizite reciproce la nivel executiv și legislativ în anul 2020.

Pe dimensiunea relațiilor commercial-economice între Moldova și Kazahstan, interlocutorii au fost unanimi în opinia privind necesitatea dinamizării eforturilor în domeniul dat, în vederea valorificării depline a potențialului existent.

Totodată, părțile au accentuat faptul că Comisia interguvernamentală bilaterală pentru cooperare comercial-economică nu s-a convocat timp de 4 ani, ceea ce nu corespunde spiritului parteneriatului nostru.


Pe finalul întrevederii, Igor Dodon și Kasîm-Jomart Tokaev au convenit să continue dialogul bilateral în cadrul Summit-ului Uniunii Economice Eurasiatice, care va avea loc la Erevan, la 1 octombrie curent. Amintim, că Republica Moldova este primul stat care a obținut statutul de observator în cadrul UEEA, în 2018.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?