Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Despre ce au discutat, în cadrul unei discuții online, președinții Moldovei și Belarusului

4 mai. 2020,, 17:00   Politică
2894 3

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut astăzi o discuție în format online cu Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko în cadrul căreia ei făcut un schimb de opinii cu privire la situația politică și economică din ambele țări și din regiune, dar, de asemenea, au vorbit despre măsurile ce se întreprind în vederea combaterii și prevenirii virusului COVID-19, transmite Noi.md.

Igor Dodon apreciat înalt activitatea colegilor belaruși pe această dimensiune, menționînd că fiecare stat acționează reieșind din propriile circumstanțe. El a mulțumit pentru invitația de a efectua un schimb de experiență a medicilor din Moldova și Belarus.

De asemenea, Igor Dodon și Alexandr Lukașenko au discutat evenimentele care vor fi organizate în țările noastre cu prilejul aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Ei au fost unanimi în opinia că Marea Victorie este o sărbătoare foarte importantă pentru popoarele noastre și au profitat de ocazie pentru a transmite felicitări cu acest prilej.

Igor Dodon a remarcat că în Moldova, în legătură cu pandemia, evenimentele de amploare legate de aniversare vor fi transferate pentru 24 august, zi în care Moldova a fost eliberată de fasciști. Totodată, el a fost impresionat de faptul că în Belarus, Parada Victoriei va avea loc pe 9 Mai, cu respectarea tuturor măsurilor de securitate.

În cadrul discuției părțile au abordat și modul în care va fi organizată ședința Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice, preconizată pentru 19 mai la Minsk.


Președintele Moldovei a menționat că se va conforma deciziei organizatorilor și, dacă va fi necesar de a veni la Minsk – o va face, mai ales că la inițiativa sa, în cinstea conaționalului nostru, eroului Uniunii Sovietice, Ion Soltîs a fost confecționat un monument care urmează să fie dezvelit la Minsk, cu prilejul aniversării a 75-a a Marii Victorii.

Pe finalul convorbirii, Igor Dodon i-a mulțumit omologului său Alexandr Lukașenko pentru deschiderea de a sprijini poporul moldovenesc în orice situație și de a intensifica raporturile de cooperare în toate domeniile de interes comun.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?