Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Deputatul Vlad Batrîncea a fost ales vicepreședinte al APCE

19 apr. 2021,, 16:07   Politică
3756 8

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea, a fost ales, în unanimitate, vicepreședinte a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru perioada anului 2021.

Evenimentul a avut loc în cadrul sesiunii de primăvară a APCE care se desfășoară pe 19-22 aprilie, la Strasbourg.

Titlul de vicepreședinte al APCE îi oferă vicespeakerului Vlad Barîncea, președinte al Delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCE, dreptul de a face parte din Biroul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. APCE numără în total 20 de vicepreședinți.

Precizăm că, delegația Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) participă la sesiunea de primăvară a APCE. Aceasta se desfășoară în perioada 19-22 aprilie, la Strasbourg. Din delegație fac parte vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, președintele delegației, vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, deputații Gaik Vartanean, Liviu Vovc și Monica Babuc.

În contextul Președinției Consiliului Europei exercitate de Germania, Cancelarul german Angela Merkel, precum și Ministrul de Stat pentru Europa, Michael Roth, vor lua parte la sesiunea de primăvară a APCE. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în contextul vizitei sale oficiale la Consiliul Europei, va ține un discurs în plenul APCE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?