Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Deputații spun dacă vor purta sau nu astăzi panglica interzisă

9 mai. 2022,, 08:19   Politică
4071 0

Republica Moldova comemorează, împreună cu alte țări, sfîrșitul celui de-al doilea război mondial în Europa prin capitularea Germaniei naziste, în mai 1945, transmite Replica Media.

Aleșii poporului au fost întrebați ce vor face de 9 Mai, iar cum au răspuns vedeți în reportajul de mai jos:

„De 9 Mai, așa cum a fost anunțat anterior, ne vom gîndi la ceea ce se întîmplă, foarte groaznic, în Ucraina și vom fi cu gîndul la cei care au murit în cel de-al Doilea Război Mondial”, a spus deputata PAS, Larisa Novac.

„Voi fi la Memorial, la depuneri de flori, ulterior vom sărbători Ziua Victoriei. Noi, BCS, vom merge în marș din Piața Marii Adunări Naționale spre Memorial”, a declarat bătrînul comunist Vladimir Voronin. Fiind întrebat dacă va purta panglica Sf. Gheorghe liderul PCRM a răspuns că „tot ce trebuie”, adăugînd că nu-i este frică de amenda care ar putea să-i fie aplicată pentru încălcarea legii.

„Voi merge la Memorial. Cel mai probabil, voi participa la evenimentele festive din raionul Taraclia, regiune de care răspund în fracțiune. Desigur, îi voi comemora pe cei care au luptat împotriva fascismului în cel de-al Doilea Război Mondial. Voi da omagiu celor care au învins”, a menționat deputatul Partidului „Șor”, refuzînd să ne răspunsă dacă va purta în această zi banda bicoloră.


Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a spus că nu are niciun eveniment planificat pentru 9 mai, iar colegul acestuia Dan Perciun a spus că va comemora victimele războiului de la locul de muncă.

„Pentru mine este o sărbătoare importantă, dar, de regulă, e celebrată prin muncă”, zice Perciun.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?