X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Deputații Șor riscă să-și piardă din salarii și indemnizații

28 oct. 2022,, 12:43   Politică
2069 0

Deputații fracțiunii Partidului Politic Șor au boicotat, pentru a șaptea oară consecutiv, participarea la ședința plenară a Parlamentului, de la începutul sesiunii de toamnă.

Promo-LEX atrage atenția că, potrivit Regulamentului Parlamentului, absența deputatului se consideră fără motiv întemeiat dacă este din alte motive decît aflarea deputatului în concediu medical, în concediu din motive personale, neparticiparea la ședința plenară în semn de protest la o chestiune din ordinea de zi, anunțată în ședință, transmite Știri.md.

Respectiv, absența fără motiv întemeiat a deputatului pe parcursul unei luni la trei ședințe ale Parlamentului se sancționează cu pierderea a 50% din salariu și din alte indemnizații pentru luna următoare.

Absența fără motiv întemeiat a deputatului pe parcursul unei luni la patru și mai multe ședințe ale Parlamentului se sancționează cu pierderea a 75% din salariu și din alte indemnizații pentru luna următoare.

Menționăm că, pe parcursul lunii octombrie, deputații Șor nu au fost prezenți la ședințele Parlamentului din 13, 20 și 27 octombrie. La ședința din 6 octombrie, fracțiunile Partidului Șor și Blocului electoral al Socialiștilor și Comuniștilor au părăsit sala de plen pînă la votarea stării de urgență.


Și pe parcursul lunii septembrie, parlamentarii Șor au boicotat unele ședințe ale Legislativului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий