X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Deputații se întrunesc mîine în prima şedinţă plenară din sesiunea de primăvară

6 feb. 2019,, 12:19   Politică
2378 0

Deputaţii se vor întruni mîine în prima şedinţă plenară din sesiunea de primăvară. Anunţul a fost făcut astăzi de speakerul Andrian Candu, la finele ședinței Biroului Permanent al parlamentului.

Potrivit sursei citate, şedinţa va începe la ora 11.00, iar pe ordinea de zi vor fi incluse mai multe subiecte de ordin social dar şi cîteva numiri. “Sesiunea a început oficial luni, pe data de 4 februarie și deja în această săptămînă va fi organizată prima şi cel mai probabil ultima şedinţă din această sesiune, luînd în considerație că sîntem în plină campanie electorală”, a opinat Candu.

Potrivit Regulamentului parlamentului, legislativul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfîrşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfîrşitul lunii decembrie.

Mandatul parlamentului de legislatura a XX-a a expirat la 30 noiembrie 2018. Conform prevederilor Constituției, mandatul parlamentului se prelungește pînă la întrunirea legală a noii componențe. În această perioadă, parlamentul poate adopta legi ordinare, hotărîri, poate organiza audieri, consultări și efectua control parlamentar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?