X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Deputații se întrunesc într-o nouă ședință

25 noi. 2020,, 21:00   Politică
2299 0

După o pauză de mai bine de două luni, deputații se întrunesc deja a doua săptămînă la rînd în ședințe plenare.

Proiectul Strategiei Naționale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2020-2025 va fi examinat în ședințele Parlamentului din această săptămînă. Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare de joi și vineri.

Astfel, deputații vor mai examina și proiectul de hotărîre cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la „spălarea” banilor murdari în proporții deosebit de mari, prin intermediul judecătorilor și instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova. La fel, parlamentarii se vor pronunța asupra proiectului Strategiei cu privire la asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024. Totodată, vor fi examinate și supus votului Planurile de acțiuni pentru implementarea tuturor proiectelor, transmite sputnik.md.

Pe ordinea de zi aprobată de Biroul permanent sînt incluse și proiectele de modificare a Legii cu privire la tineret, a Legii cinematografiei, Legii privind supravegherea de stat a sănătății publice și Legii ocrotirii sănătății, dar și Legea cu privire la statutul judecătorului etc. La fel, deputații vor mai dezbate în plen inițiativele de modificare a Codului contravențional, Codului penal, Codului fiscal, Codului civil, Legii finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale. Parlamentul se va convoca în ședință plenară joi și vineri, începînd cu ora 10.00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?