X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Deputații PSRM și cei de la Pro Moldova, în discuții

19 ian. 2021,, 15:27   Politică
5716 5

Un grup de deputați Pro Moldova a avut o întîlnire informală cu deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor, în cadrul căreia au discutat situația din țară și criza instituțională de după alegerile prezidențiale și demisia Guvernului Chicu.

Potrivit unui comunicat al formaţiunii, la întîlnire, au participat deputații Vladimir Cebotari, Vasile Bîtca și Angel Agachi. Părțile au făcut un schimb de păreri despre criza politică din țară și căile de rezolvare a acesteia, transmite publika.md.

"Deputaţii Pro Moldova sînt în comunicare informală cu fracțiunile PAS, PPDA și PDM pentru identificarea unor soluții bune pentru situația dificilă creată în țară, dar și pentru revenirea la normalitate instituțională și funcțională a statului", se mai arată în comunicatul Pro Moldova.

Solicitat de Publika, deputatul democrat Nicolae Ciubuc a declarat că PDM ar putea participa la discuţii, dar că acestea ar trebui să fie într-un format mai larg.

"Considerăm că comunicarea trebuie să aibă loc. Criza se amplifică. Doar că dialogul trebuie să aibă loc într-un format larg, cu partidele autentice, responsabile, fără trasfungi! Transparent! Cu stabilirea unei locații agreate de toți!", a spus Ciubuc.


La rîndul său, deputatul neafiliat, Sergiu Sîrbu a declarat că platforma Pentru Moldova, din care face parte, este gata de orice dialog.

"Noi chiar am fost iniţiatorii unui astfel de dialog", a precizat Sîrbu.

Preşedintele fracţiunii Platforma DA, Alexandr Slusari a spus că deputaţii din fracţiunea sa nu vor merge la discuţii cu socialiştii.

Reprezentanţii fracţiunii PAS nu au comentat, deocamdată, iniţiativa de a participa la dialogul iniţiat de PSRM.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?