X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Deputații PD au cerut la CC suspendarea lui Igor Dodon

21 sep. 2018,, 14:10   Politică
4175 10

Un grup de deputați PD au cerut la CCM suspendarea atribuțiilor președintelui Igor Dodon în contextul refuzului său de a numi noii miniștri din Guvernul Filip. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către deputatul Sergiu Sîrbu, care de altfel este și unul dintre semnatari.

„Deja este depusă o cerere în acest sens. A fost depusă azi. De fapt, cu puțin timp în urmă”, ne-a spus Sîrbu atunci cînd reporterii Deschide.MD l-au sunat ca să afle cînd se va trece la efectuarea formalităților privind suspendarea șefului statului.

Sursa citată ne-a spus că în cerere este inclus și aspectul examinării în regim de urgență.

Dacă Înalta Curte va da curs solicitării înregistrate, cei doi miniștri desemnați - Silvia Radu și Nicolae Ciubuc - vor fi numiți în funcție prin decretul președintelui Parlamentului sau a Primului-ministru.

Conform Constituţiei, preşedintele poate respinge candidaturile doar o singură dată, iar dacă premierul le înaintează repetat este obligat să semneze decretele.


Anterior, Igor Dodon a fost suspendat din funcţie de trei ori prin decizia Curţii Constituţionale. Prima dată, în octombrie 2017, după ce a refuzat să semneze decretul de numire a ministrului Apărării, iar la sfîrşitul lunii decembrie - decretele altor şapte noi membri ai Guvernului.

De asemenea, la începutul lunii ianuarie preşedintele a fost suspendat temporar pentru că nu a promulgat legea antipropagandă. De fiecare dată, documentele au fost semnate de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?