X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Deputații PAS și ai partidului Șor l-au sprijinit pe Sergiu Sîrbu

28 feb. 2020,, 10:45   Politică
4293 7

Deputații PAS și partidului "Șor" l-au sprijinit pe membrul grupului parlamentar "Pro-Moldova", Sergiu Sîrbu. Ambele fracțiuni au cerut ca acestuia să-i fie păstrată funcția de membru al Biroului Permanent al Parlamentului.

Liderul fracțiunii PDM, Dumitru Diacov, s-a adresat deputaților cu demersul de a-l înlocui pe Sergiu Sîrbu, care "a migrat" din PDM în grupul "Pro-Moldova", cu Igor Vremea.

Însă această adresare a provocat nemulțumiri din partea deputaților partidelor conduse de Maia Sandu și Ilan Șor.

Secretarul fracțiunii Partidului "Șor", Marina Tauber, l-a întrebat pe Diacov "ce se va întîmpla dacă în grupul "Pro-Moldova" vor fi mai mulți deputați decît în PDM, de asemenea, nu-i veți lăsa să se afle în biroul permanent?".

"Sîntem aproape convinși că, dacă voi (partidul "Șor") v-ați apuca de lucru, noi (PDM) am putea rămîne fără cîțiva deputați. Știu că aveți "prindere", a reacționat Diacov.


Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a explicat că locul în Biroul Permanent îi revine fracțiunii PDM, dar și le-a dat un sfat deputaților din grupul Candu și fracțiunea "Șor".

"Există o cale mai scurtă, trebuia de la bun început să aderați la fracțiunea partidului "Șor" și atunci ați fi intrat proporțional în biroul permanent", a spus Batrîncea.

Potrivit Regulamentului, grupul nou creat de parlamentari poate pretinde la funcția de membru al Biroului Permanent al legislativului după un an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?