X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Deputații PAS: "Dacă nu era războiul, am fi făcut mai multe"

11 iul. 2022,, 10:00   Politică
5711 0

Se împlinește un an de cînd Partidului Acțiune și Solidaritate a cîștigat alegerile parlamentare.

În legătură cu aceasta, jurnaliștii au întrebat cu ce se mîndresc și ce regrete eu aleșii poporului pentru anul în care s-au aflat la guvernare, relatează tv8.md

„Ne-a reușit să aducem un nou stil în Parlament. Am votat legi importante. Reforma justiției”, se laudă președintele Parlamentului, Igor Grosu, la un an de cînd PAS a obținut majoritatea în Parlament.

Colegii săi din partid spun că s-au remarcat prin proiecte bune pentru cetățeni. Parlamentarii spun că ar fi reușit mai multe pentru popor, dar războiul din Ucraina și crizele care s-au abătut, pe ne pusă masă, le-au dat bătăi de cap.

”A fost un an destul de complicat, fiind loviți din afară de criză energetice, de război. Noi reușim să facem reforme în pofida crizei”, spune președintele partidului de guvernămînt.


„Nu a fost un an un ușor. Oamenii au un guvern care nu îi fură.”

Pe de altă parte, deputații din opoziție spun că actualul legislativ nu a strălucit cu proiecte de legi care să facă viața cetățeanului de rînd, mai bună.
„Noi credem că proiectele sociale trebuie să stea în capul mesei, dar din păcate, în activitatea parlamentului nu vedem asta. Lipsa de profesionalism. Sîntem într-o criză economică și politică”, au declarat deputații din opoziție.

Mai mult, cei din opoziție se plîng că proiectele de legi propuse, dar ar fi ușurat viața cetățenilor, nici nu au fost, măcar, luate în calcul, ci respinse cu fermitate.

Pe 11 iulie, 2021, PAS a cîștigat alegerile generale anticipate cu 52,80 procente din voturi și s-au ales cu 63 de mandate de deputat. Principalii rivali, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor s-au clasat pe locul doi, la mare distanță, obținînd 27,17% din voturi, adică 32 de mandate.
Un alt partid care a trecut pragul electoral este Partidul „Șor” cu 5,74%, obținînd 6 mandate de deputat.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?