X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Deputații, în discuții cu reprezentanții Comisiei Naționale a Pieței Financiare

4 noi. 2022,, 16:30   Politică
2526 0

Deputații din cadrul Grupului de lucru pentru combaterea spălării banilor și fraudei bancare s-au întîlnit, astăzi, cu reprezentanții Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF). Discuțiile au avut loc în contextul consultărilor privind îmbunătățirea cadrului legal în domeniu și elaborarea recomandărilor pentru instituțiile relevante.

Adrian Gheorghiță, vicepreședintele CNPF, a menționat că instituția salută inițiativa Grupului de lucru de a îmbunătăți cadrul legislativ, inclusiv cel care vizează competențele autorităților de specialitate: „Doar printr-o bună colaborare interinstituțională poate fi creat un cadru legal adecvat, funcțional, care să prevină și să contracareze fenomenul spălării banilor”. Oficialul Comisiei a venit cu o sinteză a propunerilor de amendamente la legile relevante.

Președintele Grupului de lucru, Vasile Grădinaru, membru al Comisiei juridice, numiri şi imunități, a apreciat faptul că actuala componență a CNPF a avansat foarte mult și i-a mulțumit pentru abordarea responsabilă față de Raportul Comitetului Consultativ Independent Anticorupție. Deputatul a salutat modificările care deja au fost făcute, inclusiv privind transparentizarea pieței financiare nebancare. „Avînd multe poziții comune, în continuare trebuie să acționăm împreună ca să creăm un cadru clar care să nu lase loc de interpretări și să descurajeze infracțiunile financiare”, a conchis Vasile Grădinaru.

La discuții au participat, de asemenea, membrii Grupului de lucru pentru combaterea spălării banilor și fraudei bancare Ana Calinici, Iulia Dascălu, Marina Morozova, Vitalie Jacot, Igor Chiriac.

Grupul de lucru pentru combaterea spălării banilor și fraudei bancare a fost creat ca urmare a sesizării la datele din raportul „Republica Offshore” al Comitetului Consultativ Independent Anticorupție, constituit anul trecut prin decret prezidențial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?