X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Deputații cer audierea Ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare

8 iun. 2023,, 10:23   Politică
2645 0

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut audierea Ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

Solicitarea vine în contextul protestelor fermierilor care se arată nemulțumiți de acțiunile autorităților, notează Noi.md

”Fracțiunea noastră a propus mai multe proiecte de susținere a agricultorilor, noi ama tenționat d emai multe ori că ceea ce se întreprinde în domeniul dat atentează asupra securității alimentare a RM. Agricultorii sînt în stradă, mai sînt și alte probleme pe domeniu, iată de ce solicităm audierea Ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, a lui Vladimir Bolea”, a declarat deputatul BCS, Radu Mudreac.

Doar 23 de deputați au votat pentru inițiativa BCS.

De menționat că și astăzi fermierii au ieșit cu tractoarele la proteste în raioanele R. Moldova.


Mai mult, aceștia amenință că vor bloca mai multe drumuri naționale, inclusiv de lîngă frontiera cu România.

Drept răspuns, Președinta Maia Sandu a spus că înțelege că fermierii au anumite probleme, dar în același timp nu pot să închidă țara pentru Ucraina.

„Înțeleg că fermierii au anumite probleme și înțeleg și contextul, în același timp noi nu putem să închidem țara pentru Ucraina, pentru că repet Ucraina ne apără efectiv de pericolul rusesc astăzi și noi sîntem obligați să facem ce putem.

Înțeleg că Guvernul a venit cu anumite soluții, o să discute, o să protesteze și sper să se găsească niște soluții. Să se găsească soluții acceptabile pentru ambele părți”, a spus Sandu.

0
0
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?