X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Deputații Blocului ACUM au călătorit mai des decît alții peste hotare

13 feb. 2020,, 16:18   Politică
2987 0

Deputații Blocului ACUM au cheltuit cei mai mulți bani publici pentru deplasările peste hotare. Această informație se conține în raportul privind cheltuielile parlamentarilor moldoveni în deplasările peste hotare.

Conform informațiilor prezentate de Secretariatul legislativului, pentru deplasări membrii blocului ACUM au cheltuit 525 de mii de lei.

În 7 luni de activitate a Parlamentului, în 2019, deputații partidelor PAS și Platforma DA au efectuat 46 de deplasări peste hotare, care au costat statul 453 de mii de lei. Din 3 februarie, de la începutul sesiunii de primăvară-vară, deputații din aceste fracțiuni au efectuat două călătorii, pentru care au fost alocate aproape 72 de mii de lei.

Potrivit acestui indicator, PAS și Platforma DA au lăsat cu mult în urmă fracțiunea PSRM – cea mai numeroasă din Parlament. În 2019, socialiștii au cheltuit 370,6 mii de lei pentru deplasările de serviciu. În februarie 2020, democrații au efectuat 4 călătorii peste hotare, pentru care au fost alocate 24 mii lei

Amintim că liderul PAS, Maia Sandu, a cheltuit în 2019 pe deplasările sale peste hotare în calitate de prim-ministru cei mai mulți bani. În cinci luni de premier, ea a cheltuit peste o jumătate de milion de lei în aceste scopuri, depășind considerabil predecesorul său, Pavel Filip, și actualul șef al Cabinetului de Miniștri, Ion Chicu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?