X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Deputații BCS au cerut audierea Nataliei Gavrilița și a Anei Revenco

20 oct. 2022,, 12:42   Politică
1666 0

Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Diana Caraman critică decizia Comisiei Situații Excepționale prin care sînt impuse restricții privind desfășurarea protestelor.

În acest sens, fracțiunea parlamentară a BCS a cerut audierea în plenul Parlamentului a premierului Natalia Gavrilița și ministrului Afacerilor Interne, Ana Revenco.

"Responsabilitatea oricărui polițist este să respecte legea și drepturile poporului. Evenimentele care s-au derulat duminică arată că aceste drepturi au fost încălcate. Polițiștii au smuls drapelele de stat de pe corturile manifestanților. Acțiuni pentru care, într-un stat civilizat, responsabilii ar fi fost trași la răspundere", a menționat deputata BCS Diana Caraman la ședința de astăzi a Legislativlui.

Deputatul PAS Lilian Carp a menționat în replică orice protest se încheie acolo unde sînt încălcate drepturile altor cetățeni.

"Orice protest se încheie acolo unde sînt încălcate drepturile altor oameni la deplasare. Acolo unde se încalcă dreptul oamenilor de a se deplasa la școală, la lucru, asta este un abuz", a precizat Carp.


În urma discuțiilor, inițiativa cu privire la organizarea audierilor parlamentare a fost respinsă de majoritatea parlamentară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?