Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Deputații au votat pentru constituirea Grupului parlamentar pentru susținerea Belarus Democrat

20 oct. 2022,, 15:10   Politică
2704 2

A fost constituit Grupul parlamentar pentru susținerea Belarus Democrat. Un PROIECT de hotărîre care prevede acest lucru a fost votat de 53 de deputați.

Potrivit autorilor inițiativei legislative, deputații Doina Gherman și Mihail Popșoi, crearea grupului va oferi o oportunitate de a aprofunda dialogul dintre Parlamentul Republicii Moldova și mișcarea democratică din Belarus, pe bază de parteneriat, în spiritul respectului reciproc, egalității în drepturi și al intereselor comune.

”Parlamentul, prin acest proiect de hotărîre, își reafirmă angajamentul față de promovarea valorilor democratice și protejarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului”, a declarat președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman.

Prin acțiunea de constituire a Grupului parlamentar pentru susținerea Belarus democrat, Parlamentul își reafirmă angajamentul față de promovarea valorilor democratice și protejarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, menționează autorii inițiativei legislative.

Componența nominală a Grupului este stabilită în baza opțiunilor expuse de deputați.


Proiectul a fost dur criticat de deputații din fracțiinea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

”La mine apare întrebarea. Cine sînt acei anonimi din acest grup Belarus Democrat, cei care vor să prietenească cu deputații din PAS. Există o zicală: spune cîne sînt prietenii tăi și o să îți spun cine ești tu. Dragi deputați cu ce vă ocupați în ultimul un an și jumătate?”, a declarat deputatul BCS, Vasile Bolea.

În semn de protest, în timpul votului deputații fracțiunii au părăsit sala de ședință.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?