Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Deputații au votat, în lectură finală, proiectului Codului electoral al Republicii Moldova

8 dec. 2022,, 15:04   Politică
3503 0

Proiectul de lege care prevede ajustarea cadrului normativ conex celui electoral a fost votat, în a doua lectură, de Parlament.

Prin această inițiativă legislativă, autorii și-au propus perfecționarea procedurilor electorale prin ajustarea actelor normative ce conțin dispoziții referitoare la alegeri, astfel încît să corespundă tendințelor noului Cod electoral al Republicii Moldova.

Astfel, au fost modificate 15 acte normative, ale căror prevederi interacționează cu cele ale legislației electorale și cu domeniul de activitate al Comisiei Electorale Centrale. Proiectul de lege a fost votat de 53 de deputați.

Tot la ședința plenară de astăzi, deputații au votat, în lectură finală, proiectului Codului electoral al Republicii Moldova. În conformitate cu art. 71 din Regulamentul Parlamentului, pentru proiecte de legi complexe și de coduri, lectura finală este obligatorie. Totodată, în timpul procedurii de redactare, făcută după adoptarea proiectului, s-au constatat unele neconcordanțe redacționale, care au impus necesitatea adoptării proiectului de lege în lectură finală. Documentul a fost votat de 52 de deputați.

2
0
0
2
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?