X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Deputații au ținut un minut de reculegere in memoria victimelor din Israel

19 oct. 2023,, 10:26   Politică
2385 0

Aleșii poporului au ținut un minut de reculegere in memoria victimelor atacurilor terorist efectuat de Hamas asupra Israelului.

”O lume întreagă este zguduită de atacurile asupra Israelului. Republica Moldova condamnă ferm atacurile teroriste, brutale efectuate de Hamas, sîntem alături de Israael și de poporul său”, a declarat Igor Grosu în debutul ședinței legislativului de astăzi.

Reamintim că în primele ore ale zilei de 7 octombrie 2023, Hamas a lansat un atac terorist de amploare împotriva Israelului. Simultan cu tirurile de rachete, militanții au aruncat în aer gardul de frontieră dintre Gaza și Israel în mai multe puncte și au intrat pe teritoriul israelian pe uscat, pe mare și pe calea aerului. Teroriștii au comis masacre în mai multe așezări israeliene (kibutzuri, n.r) și la un festival de muzică. Teroriștii au torturat și au ucis peste 1200 de persoane, deopotrivă israelieni și străini, inclusiv copii mici și bătrîni. Alte peste 100 de persoane au fost luate ostatice de Hamas în Gaza.

De atunci, Hamas continuă să lanseze rachete asupra Israelului, care la rîndul său răspunde cu atacuri aeriene și cu rachete asupra Gaza și cu închiderea completă a Fîșiei. Cum alimentarea cu energie electrică și alimente este întreruptă, organizațiile umanitare și mai multe guverne se tem că situația în această zonă dens populată se va transforma într-o catastrofă umanitară.

Guvernul israelian a format un cabinet de război împreună cu politicieni din opoziție și declară că țara se află în război.

1
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?