Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Deputații au cerut să nu mai fie politizat subiectul vaccinării

4 mar. 2021,, 11:30   Politică
1761 8

Deputații mai multor fracțiuni parlamentare au venit astăzi în ședință plenară cu un îndemn către toți politicienii și factorii de decizie de nu politiza subiectul vaccinării anti-Covid, notează Noi.md.

Deputații au atenționat că din cauza mesajelor politice contradictorii transmise în spațiul public, procesul de vaccinare este sabotat, iar încrederea populației în campania de vaccinare a fost afectată.

"Noi, aici în Parlament, avem obiceiul pînă și aerul să-l politizăm", a declarat deputatul PAS Mihai Popșoi, care a adăugat că politizarea acestui subiect trebuie să înceteze și că sănătatea oamenilor trebuie pusă mai presus de orice interese înguste.

Mesajul a fost susținut și de spicherul Zinaida Greceanîi.

"Haideți să nu facem politică pe sănătatea cetățenilor! Vaccinarea este benevolă, fiecare este în drept să aleagă cu ce vaccin să se vaccineze. Cînd omul ajunge în spital nu-i mai trebuie nimic decît să dea Domnul să poată respira fără ajutorul aparatelor. De aceea, trebuie să avem grijă de noi și de toți și cei apropiați. Dacă vorbim de vaccinare, trebuie protejați în primul rînd cei din prima linie", a declarat Greceanîi.


Cu un mesaj similar a venit și deputata Pentru Moldova, Ruxanda Glavan. Ea precizat că chiar la Parlament au răsunat mesaje anti-vaccinare, care au subminat încrederea populației, ceea ce este inacceptabil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?