X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Deputați din Republica Moldova și din România au semnat o rezoluție comună

5 mai. 2023,, 18:14   Politică
2741 0

Comisia economie, buget și finanțe din Parlamentul Republicii Moldova și Comisia pentru transporturi și infrastructură din Senatul României au adoptat o rezoluție comună.

Prin acest document, cele două structuri se angajează să-și intensifice cooperarea pentru modernizarea legislației și susținerea agenților economici din țările noastre.

În document sînt salutate progresele înregistrate de către Republica Moldova pentru implementarea măsurilor propuse de Uniunea Europeană și, totodată, exprimată determinarea pentru dezvoltarea unei legislații în acord cu recomandările europene.

Este subliniată importanța colaborării pe domeniul transporturilor și infrastructurii în vederea realizării proiectelor comune, în special, finalizarea cât mai rapidă a construcției podurilor rutiere peste râul Prut Leușeni-Albița, Cahul-Oancea, Sculeni (MD) – Sculeni (RO), precum și analiza oportunității cu privire la elaborarea studiului de fezabilitate pentru podul rutier Răducăneni-Bărboieni.

În mod special este remarcată importanța reducerii timpilor de așteptare a agenților economici de pe ambele maluri ale Prutului la frontiera comună.


Membrii celor două comisii s-au angajat să organizeze întâlniri periodice în fiecare sesiune parlamentară.

Documentul a fost adoptat la încheierea ședinței comune a Comisiei economie, buget și finanțe și Comisiei de control al finanțelor publice din Parlamentul Republicii Moldova și a Comisiei pentru transporturi și infrstructură din Senatul României, care a avut loc în perioada 3-5 mai, la Iași.

Printre subiectele abordate în cadrul ședinței au fost dezvoltarea parteneriatului dintre Republica Moldova și România în domenii de interes comun, cum ar fi economie, infrastructură, transporturi, agricultură sau turism.

3
0
0
0
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?