X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Deputat rus, despre suspendarea temporară a prerogativelor președintelui RM

24 sep. 2018,, 16:32   Politică
3707 8

Decizia Curții Constituționale a Republicii Moldova de a suspenda prerogativele președintelui este flagrantă.

Este opinia prim-vicepreședintelui Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri cu CSI, integrare euroasiatică și relații cu compatrioții Constantin Zatulin („Edinaia Rossia“), citată de Noi.md.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a decis că președintele Parlamentului sau prim-ministrul poate, în locul președintelui Igor Dodon, să numească doi membri ai guvernului; astfel, instanța a suspendat temporar atribuțiile președintelui în această privință.

„Aceasta este, de fapt, o tentativă de lovitură de stat, ascunsă sub masca legii. Evident, alegătorii moldoveni care au votat pentru președintele Dodon nu au obținut rezultatul dorit, deoarece oponenții politici și, în primul rînd, Parlamentul, care a pierdut toată încrederea alegătorilor, de mult timp blochează, folosind diverse posibilități, mai ales controlul deplin al Curții Constituționale de către forțele pro-române din Moldova, blochează orice inițiativă a președintelui sau nu îi dă posibilitatea directă de a-și îndeplini atribuțiile”, a opinat Zatulin pentru RIA Novosti.

Deputatul a reamintit și de accidentul "straniu" de mașină care a avut loc recent cu escorta președintelui Republicii Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?