X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Deputat român: "Partidul AUR este o grupare neofascistă care își dorește destabilizare în Moldova"

12 mai. 2021,, 12:45   Politică
5524 6

Cetăţenii Republicii Moldova și autorităţile trebuie să ştie că, în România, AUR nu a avut absolut nicio contribuţie în Parlament, este o grupare de factură neofascistă, care se hrăneşte din ură şi care contribuie la destabilizarea societăţii.

Această opinie a fost exprimată de deputatul Parlamentului României și reprezentantul special al Guvernului pentru promovarea politicii de combatere a antisemitismului și xenofobiei, Alexandru Muraru.

El a adus acuzații grave la adresa AUR, spunând că în România AUR este o "grupare neo-fascistă" care incită la ură, scrie RFI.

”Anunţul privind participarea AUR la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova este de fapt încercarea de a crea un nou capitol de destabilizare şi violenţă politică şi simbolică în fragila democraţie de peste Prut. Această formaţiune politică, prin reprezentanţii săi, a alterat democraţia din România, a instigat permanent la ură şi la violenţă, iar de la tribuna Parlamentului s-au făcut declaraţii antisemite, xenofobe, de elogiere a criminalilor de război”, a spus Alexandru Muraru.

”Cetăţenii Republicii Moldova și autorităţile trebuie să ştie că, în România, AUR nu a avut absolut nicio contribuţie în Parlament, este o grupare de factură neofascistă, care se hrăneşte din ură şi care contribuie la destabilizarea societăţii”, a menționat deputatul.


Muraru acuză că AUR nu reprezintă valorile unionismului, ci „valorile autohtonismului naţionalist care ne îndepărtează de Europa Occidentală”.

Trebuie menționat faptul că partidul român de extremă dreapta AUR va participa la alegerile parlamentare din Republica Moldova. Despre acest lucru a declarat copreședintele formațiunii politice George Simion, care a fost declarat persona non-grata în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?