X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Deputat PSRM: PAS nu mai vorbește despre întoarcerea miliardului pentru că ei au participat la furtul lui

2 iul. 2021,, 14:41   Politică
3504 22

Deputatul PSRM, candidat la funcția de deputat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Bogdan Țîrdea a menționat că baza furtului miliardului a fost pusă la 25 septembrie 2014 prin hotărîrea guvernului Leancă, din care făcea parte Maia Sandu.

”În acea zi, Guvernul Leancă și-a asumat răspunderea pentru adoptarea legii criminale nr. 187 din 28 septembrie 2014, care a făcut posibil ca Banca Națională să acorde credite băncilor comerciale sub garanția restituirii acestor împrumuturi de către stat! Maia Sandu, care a participat la ședință ca membru al Cabinetului de Miniștri, a votat și ea pentru această hotărîre ”, a subliniat Bogdan Țîrdea.

Deputatul a comunicat că imediat după această votare, adică la 7 noiembrie 2014, a avut loc o ședință secretă a Guvernului: ”Maia Sandu nu a participat, ci l-a trimis pe vice-ministrul educației Igor Grosu!”.

În susținerea declarațiilor sale, Bogdan Țîrdea a prezentat mai multe documente printre care o copie a procesului-verbal al ședinței guvernului, nr. 39 din 7 noiembrie 2014.

El a anunțat că va sesiza Procuratura Generală:


”Cerem inițierea dosarelor penale împotriva participanților la votarea hotărîrii din 25 septembrie 2014 și 7 noiembrie 2014! Cerem să se inițieze cauze penale nu numai împotriva potențialilor beneficiari ai furtului, ci și împotriva participanților și complicilor furtului: miniștri, viceminiștri, etc.! Fără ei, furtul nu ar fi fost posibil! Fără ei, miliardul ar fi fost acum în Moldova, și nu în offshore-urile occidentale!

”Cerem pornirea dosarelor penale împotriva participanților la votarea hotărîrii nr. 938 din 7 noiembrie 2014!”, a spus Țîrdea.

PAS nu a venit deocamdată cu o reacție la acuzațiile de mai sus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?