Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Deputat PSRM: Noi ne dorim păstrarea coaliției de guvernare

8 noi. 2019,, 10:53   Politică
3807 0

Fracțiunea PSRM din cadrul Parlamentului își dorește păstrarea coaliție de guvernare, însă guvernul Sandu trebuie să își retrafă priectul de lege prin care își asumă responsabilitatea de a alege candidații pentru funcția de procuror general, spune depudatul socialist Vasile Bolea citat de Noi.md.

”O lună în urmă a fost semnat acordul privind guvernarea țării, acesta a fost smenată inclusiv de prim-minstrul Maia Sand cît și de ceilalți colegi. În toată perioada aceasta acest acord a fost grav sfidat și încălcată de colegii din Blocul ACUM”, a declarat deputatul în cadrul unui briefing de presă.

Totodată acesta a menționat că fracțiunea PSRM oferă posibilitatea Guvernului Sandu, pînă la ora 15:00 să își retragă inițiativa legislativă, în caz contrat va fi înaintată o moțiune de cenzură împotriva executivului.

”În data de 6 s-a pus cruce pe prevederile legii, a fost anulat un concurs, doamna prim-minsitru pe la spate, mișelește a venit cu un proiect de asumare a răspunderii prin care dorește să selecteze personal candidații pentru funcția de procurorul general, astfel disconsiderînd o echipă întreagă a PSRM care a susținut toate intițiativele de la guvern. În primul rînd s-a schimbat regulile de Joc în timpul jocului”, a adăugat Bolea.

Acesta a specificat că astfel proceda doar Vald Filat și Vladimir Plahotniuc.


”Vedem acum în chipul Maiei Sandu o simbioză între Filat și Plahotniuc. Unica cale de ieșire din această situație este să retragă acest proiect prin care și-au angajat răspunderea, să stăm în parlamente, să discutăm și să îl votăm în parlament. Noi sîntem gata să susținem orice inițiativă în reformarea justiției, dar și în redresarea economică, redresarea socială”, a conchis Bolea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?