X 

Deputat PSRM: În sistemul educației avem trei priorități

9 sep. 2020,, 10:39   Politică
2420 2

Cadrele didactice care vor avea ore suplimentare vor primi adaos la salariu. Totodată, din bugetul de stat se vor aloca mai mulți bani pentru educația digitală a profesorilor, care sînt nevoiți să facă ore online pe timp de pandemie.

Despre aceasta a anunțat deputatul PSRM, Alla Darovannaia, în cadrul unei conferințe de presă. Darovannaia a explicat că, potrivit rectificărilor bugetare, propuse de Guvern și care urmează să fie aprobate de Parlament, în aceste scopuri au fost alocate suplimentar 140 de milioane de lei.

“În condiții de pandemie, în perioada vacanței, autoritățile au pregătit noul an de studii și apreciem eforturile. Acum avem 3 priorități: asigurarea calității studiilor, protejarea sănătății celor implicați în sistemul educațional și dezvoltarea educației digitale”, a spus Darovannaia.

Astfel, pentru asigurarea calității studiilor și pentru achitarea orelor suplimentare ale personalului didactic s-au alocat 105 milioane de lei, iar pentru protejarea sănătății celor implicați în procesul educațional - 31 de milioane de lei.

„Din acești bani vor fi procurați dezinfectanți și termometre. Totodată, 300 mii lei sînt prevăzuți pentru educația digitală a cadrelor didactice și alte 5 milioane de lei - pentru biblioteca digitală”, a mai adăugat deputatul PSRM.


Alla Darovannaia a precizat că acești bani sînt prevăzuți pentru primul semestru de studii, adică pînă în data de 31 decembrie 2020. Ulterior, Guvernul ar putea extinde termenul de aplicare a acestor prevederi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?