COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

Deputat: Problema Crimeei este problema bilaterală a Ucrainei și Rusiei dar nu a Republicii Moldova

23 aug. 2021,, 16:15   Politică
2642 28

Batrîncea, după discursul lui Sandu despre Crimeea: „Problema Crimeei este problema bilaterală a Ucrainei și Rusiei și la sigur nu Republica Moldova, o țară mică, neutră, care are multe probleme interne, trebuie să fie acea parte care să se expună și să ia o poziție”.

Declarația aparține deputatului BECS Vlad Batrîncea și a fost făcută cu referire la discursul președintei Maia Sandu la Kiev, care a menționat că „Crimeea este parte a Ucrainei, iar anexarea sa ilegală este o încălcare flagrant a dreptului internațional”, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

„Această declarație a doamnei Maia Sandu depășește mult și statutul său și la sigur nu ține de interesele naționale ale Republicii Moldova.

Republica Moldova este nu doar un stat independent, dar și neutru. Problema Crimeei, a acestui teritoriu, este problema bilaterală a Ucrainei și Rusiei și la sigur nu a Republicii Moldova, o țară mică, neutră, care are multe probleme interne, trebuie să fie acea parte care să se expună și să ia o poziție.

Ne pare rău că doamna Maia Sandu, în loc să fie preocupată de problemele interne ale Republicii Moldova, pierde timp și banii publici pe aceste vizite absolut inutile și atrage Moldova în aceste lupte internaționale”, a declarat deputatul BECS Vlad Batrîncea.


„Nu trebuie să fim atrași în diferite jocuri geopolitice, trebuie să ne concentrăm pe agenda noastră internă”, a mai adăugat parlamentarul.

Președinta Maia Sandu participă astăzi la Summitul de inaugurare a „Platformei Crimeea”, la Kiev. La eveniment și-au anunțat prezența 14 șefi de state și de guverne, dintr-un total de 44 de delegații internaționale, inclusiv oficiali de rang înalt ai UE. În urma acestui anunț, analistul politic Dionis Cenușa a venit cu un set de observații.

Maia Sandu a ținut un discurs la evenimentul de inaugurare a Platformei Crimeea. Aceasta a declarat că „se afla în Ucraina pentru a reafirma sprijinul RM pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale internațional recunoscute”.

„Crimeea este parte a Ucrainei, iar anexarea sa ilegală este o încălcare flagrant a dreptului internațional”, a spus Sandu, la Summit.

Partidul Socialiștilor din Moldova se arată nemulțumiți de participarea președintei, Maia Sandu, la evenimentul „Platforma Crimeea”, care are loc astăzi la Kiev.

Socialiștii spun că prin acest pas „șefa statului subminează procesul de restabilire a încrederii dintre Rusia și Moldova”. La fel, în opinia PSRM, decizia de a participa este una iresponsabilă.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X