COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6867

Deputat PAS: Indemnizația de 16 mii lei va continua să fie achitată doar medicilor vaccinați!

16 sep. 12:38   Politică
2060 1

Personalul medical, care s-a infectat de COVID la locul de muncă, va primi indemnizația unică de 16 mii de lei doar în cazul în care va fi vaccinat.

Despre aceasta deputatul PAS Dan Perciun a anunțat în plenul Parlamentului. S-a întîmplat în timp ce Vladimir Odnostalco, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, s-a arătat indignat de faptul că Guvernul a anulat prevederea introdusă în 2020 de către PSRM.

"Azi această indemnizație va continua să fie achitată tuturor medicilor vaccinați, care se îmbolnăvesc de COVID. Este o precizare importantă", a declarat Dan Perciun.

Amintim că în 2020, la inițiativa ex-președintelui țării, Igor Dodon, personalul medical care se infecta la locul de muncă primea o indemnizație unică de 16 mii de lei. Recent, s-a aflat că în ultimele luni, mai mulți lucrători din Sănătate nu au primit acești bani, asta chiar dacă ministerul Finanțelor a alocat sumele necesare.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care frica de vaccin.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽