X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Deputat PAS, după demisia lui Spatari: „Va pune umărul pe priorități strategice”

11 ian. 2023,, 09:30   Politică
2483 0

Marcel Spatari rămîne în echipa Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS), dar cu un nou rol, „va pune umărul pe priorități strategice”, spune președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun.

Potrivit acestuia, „echipa s-a lărgit cu încă un om tare bun”, referindu-se la Alexei Buzu, noul ministru. Totodată, deputatul a enumerat cîteva priorități ale MMPS în 2023.

„După parcurgerea celor 5 etape ale durerii, la aşa concluzie am ajuns. Echipa oamenilor implicați în coordonarea politicilor de protecție socială - se lărgeşte!

Marcel Spatari rămîne în echipă, într-un nou rol, care îi va permite să pună umărul pe priorități strategice fără să trebuiască să facă săptămînal naveta Chişinău-Bucureşti. Țin să-i mulțumesc pentru tot efortul din acest an şi rezultatele remarcabile.

Totodată, mă bucur tare mult că Alexei Buzu a acceptat provocarea. Nu va fi uşor, sînt multe de făcut dar se poate baza pe toată susținerea noastră, echipa excelentă din minister şi fundamentul clădit deja pentru principalele politici care urmează a fi implementate în 2023”, a scris deputatul PAS, pe Facebook.


Potrivit acestuia, 2023 va fi „un an plin”, iar extinderea echipei „ne va ajuta să reușim și mai mult decît în 2022”.

„Urmează să modernizăm întreg sistemul de asistență socială, să ducem la bun sfîrșit reorganizarea Inspecției Muncii și să vedem primele mini-creșe funcționale. Tot în acest an, avem de implementat un șir de inițiative pentru persoanele cu dizabilități și de încheiat reforma sistemului de ajutor social. Este mult de lucru”, a subliniat Perciun.

La data de 9 ianuarie, Marcel Spatari a demisionat din funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale.

2
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?