X 
Criza energetică stiri: 1689
Cutremure stiri: 302
Eurovision stiri: 412

Deputat PAS, despre sancțiunile împotriva lui Șor și Plahotniuc: "Totul abia începe!"

27 oct. 2022,, 15:05   Politică
1970 0

Deputatul PAS Radu Marian a enumerat, într-o postare publică, consecințele și acțiunile ce urmează după "decizia istorică a SUA" de a aplica sancțiuni în raport cu Șor, Plahotniuc și alte persoane din anturajul acestora.

Potrivit parlamentarului, această decizie este o recunoaștere a eforturilor din ultimii ani a cetățenilor Republicii Moldova de a lupta și apoi alunga de la putere hoții și corupții.

"Se transmite un semnal în toată lumea că acești oameni și afiliații lor snt extrem de periculoși, sunt implicați în acte de corupție mare și în tentative de subminare a democrației. Mesajul va ajunge inclusiv în Israel, și eu cred că șansele extrădării lui Șor au crescut simțitor o dată cu această decizie. De asemenea, acest semnal va ajunge și la sistemele judiciare din alte țări, ex. Marea Britanie, astfel încât acestea să analizeze în mod prioritar demersurile autorităților țării noastre cu referire la extrădarea altor fugari", a declarat Marian.

Deputatul mai spune că în urma acestei decizii, cei sancționați se vor confrunta cu limitări substanțiale la accesul la sistemul global financiar.

"Orice bancă din lume care se respectă (cu excepția celor din Rusia, Iran, care deja sînt sancționate), nu va risca să lucreze cu acești oameni, pentru că și ele vor fi sancționate în acest caz. Oricine face afacere cu ei va cădea sub sancțiuni, nu doar bănci, dar și companii de turism, transport etc. Și nu în ultimul rînd, acestora li se vor îngheța activele din SUA (dacă le dețin)".


Totodată, deputatul a anunțat că sancțiunile SUA asuurmează a fi transpuse în cel mai scurt timp și în Republica Moldova.

Dincolo de aceste aspecte, spune Radu Marian, sancțiunile aplicate de SUA constituie un semnat și pentru unii judecătorii moldoveni care tergiversează dosarele de corupție mare.

"Orice tergiversare va fi văzută ca și complicitate cu infractorii. Îndemn judecătorii care tergiversează intenționat să nu se mai facă de rușine în fața cetățenilor și să adopte decizii. Lucrurile vor fi și mai clare în perioada următoare. Vă rog și în continuare să avem răbdare și să punem temelia unor reforme ireversibile în justiție, care vor dăinui în timp. Totul abia începe!", a concluzionat deputatul PAS.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий