Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Deputat: ”Oamenii buni” au promis în privat partenerilor externi că vor majora vîrsta de pensionare

17 mai. 2021,, 14:38   Politică
2848

Oponenții de dreapta, care se numesc oameni buni, au promis în secret partenerilor externi că odată ajunși la guvernare în Republica Moldova vor majora vîrsta de pensionare, vor reduce numărul primăriilor și al raioanelor și vor închide mai multe spitale din țară.

Anunțul a fost făcut de deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, care a amintit că anume la inițiativa PSRM, anul trecut, vîrsta de pensionare în Moldova a fost micșorată.

”Pentru noi era absolut logic ca această vîrstă de pensionare să revină la normalitate. Oponenții noștri critică dur această lege. De ce? Oare ei nu au părinți, bunei? Critică doar de aceea că ea a fost propusă de socialiști și de aceea că organismele internaționale sînt împotrivă, de exemplu FMI. Oameni buni, sau cei care pretind că sînt buni, pentru cine lucrați? Pentru cetățenii Republicii Moldova votul cărora doriți să-l obțineți, ori pentru organismele internaționale? Dacă e să ne uităm la angajamentele pe care în privat le oferiți partenerilor din afara țării, deja sînteți gata să majorați vîrsta de pensionare, să anulați dubla indexare, să micșorați triplu numărul primăriilor, să micșorați dublu numărul raioanelor. Pentru cine realizați această agendă, atunci cînd spuneți că sînt multe spitale și ele trebuie să fie mai puține dar mai bune”, a declarat Batrîncea.

Anul trecut, Parlamentul a susținut inițiativa PSRM cu privire la micșorarea vîrstei de pensionare. Astfel, s-a stabilit vîrsta standard de pensionare de 57 de ani pentru femei și de 62 de ani pentru bărbați. Pentru femeile care au născut 5 și mai mulți copii vîrsta de pensionare va fi de 54 ani. Reforma sistemului public de pensii a fost făcută în anul 2016 la propunerea Guvernului condus de democratul Pavel Filip. Atunci s-a decis majorarea etapizată a vîrstei de pensionare pînă la 63 de ani atît pentru femei, cît și pentru bărbați.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав