Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Deputat: ”Nu există informații precum că ar urma o escaladare a tensiunilor pe teritoriul RM”

24 feb. 2022,, 21:57   Politică
1971 0

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian, spune că nu există semne că rușii ar putea ataca țara noastră, inclusiv regiunea transnistreană.

El îndeamnă populația la calm și zice că Guvernul și Parlamentul au protocoale pregătite pentru orice scenariu. Declarațiile au fost făcute în timpul unei ediției speciale de joi seară, 24 februarie, la TV8.

„Suntem pregătiți și avem protocoale pentru orice scenarii, dar, deocamdată, nu există informații credibile, precum că ar urma o escaladare a tensiunilor la noi, pe teritoriul RM, inclusiv pe teritoriul regiunii transnistrene. Dar autoritățile monitorizează situația în timp real”, a declarat Radu Marian.

Totodată, deputatul a îndemnat cetățenii moldoveni să își păstreze calmul și să fie atenți din ce surse se informează.

„Este foarte important pentru cei de acasă, pentru noi toți să fim încrezători și să urmărim doar informațiile corecte, veridice și să nu difuzăm sau citim informații false, pentru că există un război al falsurilor mult mai periculos acum. Acest conflict militar din Ucraina pentru Moldova este panica. Îndemn cetățenii RM să fie calmi. Guvernul depune toate eforturile pentru a se asigura că cetățenii sunt în siguranță și au parte de tot ce e nevoie”, a spus Marian.


Și cetățenii ucraineni vor fi sprijiniți, a adăugat deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?