Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Deputat: În R. Moldova există salarii de la stat de 130.000 de mii de lei lunar

9 mar. 2021,, 15:15   Politică
6310 6

Deputatul Platformei DA Vasile Năstase spune că plafonarea salariilor exorbitante ale unor conducători ai întreprinderilor de stat și ale celor cu autonomie financiară care beneficiază de dotaţii bugetare, salarii ce depășesc sume de 100 de mii pentru o persoană, este stringentă.

„Știți că în Republica Moldova există salarii de la stat de 130.000 de mii de lei lunar? E ceva absolut îngrozitor, ceva care nu încape în mintea nimănui, diferența foarte mare între salariile medicilor și acestor nesimțiți este pur și simplu uriașă!”, a declarat Năstase.

Înainte de a elabora acest proiect de lege, Vasile Năstase a făcut interpelări, practic, la toate instituțiile statului, la toate agențiile, inclusiv la SIS, la Agenția Proprietăți Publice etc. La peste 100 de întreprinderi de stat conducătorii au aceste salarii „nesimțite”.

Prin proiectul de lege respectiv salariile exorbitante ale conducătorilor întreprinderilor de stat vor fi plafonate, iar valoarea lor va fi condiționată de eficiența instituției și creșterea (proporțional acesteia) a salariilor tuturor angajaților. Proiectul prevede ca mărimea cuantumului lunar total al salariului conducătorilor unităților menționate să nu depășească 3 salarii medii pe economie. De asemenea, aceștia nu pot beneficia de anumite plăți suplimentare pentru activitate desfășurată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?