X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Deputat, despre avizul negativ al Guvernului pentru salariile majorate ale judecătorilor CCM: „O problemă legală”

9 dec. 2021,, 19:33   Politică
3093 6

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, a venit cu o explicație la solicitarea AGORA, după ce salariile judecătorilor Curții Constituționale (CCM) au fost majorate.

Mai exact, legislatorul a recunoscut că a fost admisă o problemă legală, atunci cînd majorările au fost adoptate de Parlament, deși Guvernul a dat aviz negativ la acest amendament în proiectul privind politica bugetar fiscală, iar în legea bugetului, aviz pozitiv, agora.md

„Au fost depuse două amendamente, unul la legea bugetului de stat pentru majorarea ratei de referință la salariu, care a fost acceptate de Guvern, si altul, la politica fiscală, pentru sporul salarial propriu-zis, care nu a fost o acceptat. Este într-adevăr o problema legală”, a declarat Radu Marian.

Menționăm că majorarea salariilor judecătorilor CCM nu a fost acceptată de Guvern în cadrul ședinței din 3 decembrie. Este vorba despre avizul negativ la un amendament pentru modificarea politicii-bugetar fiscale. Chiar și așa, modificările operate la buget au fost votate în cadrul ședinței din 6 decembrie a Parlamentului.

Deși a aprobat un aviz în care se spune că nu se acceptă ridicarea lefii pentru judecătorii constituționali, la 8 decembrie, după ce amendamentul a fost votat în plen de Parlament, prim-ministra Natalia Gavrilița a spus că majorarea este justificată.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?