Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Deputat BCS: „Guvernarea de la Chișinău a mai primit un cartonaș roșu”

14 iun. 2022,, 10:09   Politică
3228 0

Guvernarea de la Chișinău a mai primit un cartonaș roșu. Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei a trecut Republica Moldova în procedură avansată de monitorizare - semnal puternic de retrogradare în materie de protecție a drepturilor omului. Despre asta scrie, pe pagina sa de Facebook, deputata BCS Adela Răileanu.

Potrivit deputatei, motivul care a dus la această penalizare, stă în amendarea în 2021 a legislației audiovizualului și trecerii sub control politic a instituției publice "Teleradio Moldova".

„Am avertizat în repetate rânduri asupra caracterului antidemocratic al antireformei promovate, cu pași rapizi, de către deputații PAS, prin amendarea Codului Audiovizualului. A venit vremea ca și la cel mai înalt nivel, al Consiliului Europei, să se spună cu text deschis, că legea votată de PAS nu corespunde criteriilor Consiliului Europei, iar impunerea unui control politic asupra audiovizualului, mai ales la compania publică „Teleradio-Moldova”, nu este compatibil standardelor Consiliului Europei.

Comitetul de Miniștri subliniază impactul negativ pe care legea PAS l-ar putea avea asupra libertății de exprimare și asupra independenței și pluralismului în radiodifuziunea publică.

În decizia sa, Comitetul de Miniștri a încurajat autoritățile să revizuiască prevederile Codului serviciilor media audiovizuale, pentru a se asigura că acestea oferă garanții clare pentru o veritabilă independență a Consiliului Audiovizualului și inamovibilitatea membrilor săi, precum și să excludă un posibil control politic al „Teleradio-Moldova””, scrie Adela Răileanu.


7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?