X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Denunț la Procuratură privind intentarea dosarelor penale pe numele lui Litvinenco și alți miniștri

28 noi. 2022,, 17:17   Politică
3633 0

Comitetul Salvării Naționale (CSN), din care fac parte mai mulți lideri de opoziție, cer urmărirea penală a miniștrilor din Guvernul PAS și a consilierilor președintelui Maia Sandu și altor demnitari, în contextul conversațiilor de pe Telegram al acestora, care au apărut în spațiul public.

Este vorba despre ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, cel al Economiei, Dumitru Alaiba, al MAI, Ana Revenco, consilierul prezidențial Dorin Recean, precum și fostul deputat PLDM, Vadim Pistrinciuc, care, în prezent, este consilier netitular al mai multor funcționari din arcul guvernamental. Un denunț în acest sens a fost depus în adresa Procuraturii Generale de către liderul protestelor antiguvernamentale, Dinu Țurcanu, unul dintre membrii CSN, în cadrul manifestației de luni, din fața PG, se arată într-un comunicat de presă, transmite paranteze.

Reamintim că contul de Telegram al Maiei Sandu și cel a lui Andrei Spînu au fost sparte. Prin intermediul lor, au fost difuzate linkuri către pretinse conversații din telefonul lui Sergiu Litvinenco, apoi din cel al lui Dorin Recean. În urma incidentului, Alaiba a anunțat că își șterge canalul de Telegram. A fost piratat și contul de Telegram al Anei Revenco.

25
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?