Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Denis Ulanov, la un pas de a rămîne fără imunitate parlamentară

20 mar. 2021,, 17:13   Politică
2257 2

Comisia juridică, numiri și imunități propune Parlamentului să aprobe cererea procurorului general Alexandru Stoianoglo, să ridice imunitatea deputatului Denis Ulanov și să permită arestarea parlamentarului.

Despre aceasta informează deputatul Sergiu Litvinenco în urma ședinței Comisiei juridică din 20 martie.

„Și în cazul celui de-al doilea epizod imputat lui Denis Ulanov (art.30, 33, 42 alin.(5), 190 alin.(5) din Codul penal), Comisia juridică, urmare votului secret (7 voturi), propune Parlamentului un raport favorabil pentru ridicarea imunității și încuviințarea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată a acestuia”, scrie Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că Comisia juridică propune Parlamentului și ridicarea imunității și încuviințarea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată a deputatului Petru Jardan, tansmite agora.md.

Menționăm că, pe 19 martie, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, i-a cerut Parlamentului ridicarea imunității deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov, ambii din fracțiunea Partidului Șor. În timpul ședinței plenului, Denis Ulanov a spus că e gata să-și demonstreze nevinovăția. Petru Jardan a lipsit de la ședință, invocînd motive de sănătate.


Ulterior, Procuratura a explicat că Ulanov ar fi fost implicat în frauda bancară, iar Jardan ar fi comis abuz de serviciu în perioada concesionării Aeroportului Internațional Chișinău.

Deputatul Denis Ulanov declară că decizia procurorului general, Alexandr Stoianoglo, de a cere ridicarea imunității sale, este una politică. Alesul poporului spune că nu are nimic de ascuns și că este gata să răspundă la întrebările procurorilor.

Deputatul partidului Șor Petru Jardan a declarat că nu îi este frică să rămînă fără imunitate parlamentară. Mai mult, acesta este de părere că deputații PAS, Platforma DA, PRO MOLDOVA și PDM „cu siguranță vor vota pentru ridicarea imunității a acestuia”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?