Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Democrații latră, dar Moldova merge înainte pentru că Moldova are un viitor, dar mafia și slugii lor nu!

16 sep. 2019,, 11:00   Politică
2300 0

Acest lucru a declarat parlamentarul Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Tyrdya, care a vorbit la ceremonia lansării oficiale a campaniei PSRM de participare la alegerile locale, transmite Noi.md.

El a amintit că în 2014, mulți au spus că PSRM va câștiga fie 1% sau chiar mai puțin la alegerile parlamentare, dar Partidul Socialiștilor a câștigat cel mai mult, primind 25 de mandate de deputat.

„Vă amintiți cum în 2015 liberalii au jurat pe Coran și democrații de pe Kama Sutra că nu vom primi niciodată bascanul nostru?” Așadar, în 2015, Irina Vlakh a devenit bașcan încă din primul tur! În 2019 - același lucru, a marcat 91%! Doar Brejnev a câștigat mai mult! Va amintiti cum au democrat în 2016 că Ghimpu va deveni homosexual și nu președinte Dodon? Nu știu cine este Ghimpu acum, dar știu sigur că Igor Dodon- este președintele!

În 2019, acești domnii au fost răgușiti, convingând pe toți și tot ceea ce PSRM nu va fi niciodată la putere! Deci, astăzi avem propriul nostru președinte, propriul nostru vorbitor și cea mai mare fracțiune din parlament - 35 de deputați! Astăzi se conving pe ei înșiși și pe cetățeni că nu vom avea niciodată primarul nostru al Capitalei ... îi crezi? ”, A pus Bogdan Tyrdya o întrebare retorică.

„Apropo, timp de 3 ani consecutivi, au urlat că vom crea o alianță cu Plahotniuc! Deci ce? Drept urmare, noi l-am izgonit pe Plahotniuc de la putere! Astăzi, aceiași oameni de curte ai instanței PDM urlă că, spun ei, nu s-a schimbat nimic, noul guvern este chiar mai rău decât puterea lui Plahotniuc!
Domnilor, nu vă aflați în minte? Și spuneți-mi cel puțin un om de afaceri a cărui proprietate a fost preluată în aceste 3 luni? Numiti cel puțin un prizonier politic al noului guvern! Cine? Bolboceanu? Eliberat! Petik? De asemenea la libertate!


Și cel puțin o întreprindere care a fost privatizată degeaba, puteți numi? Cum au vândut Tabachka, Floare-Carpet, Air Moldova, Farmaco, UNIC, Vibropribor, Tracom, Jolly Allon, Carmez pentru bănuți și Dumnezeu încă știe ce! Puteți numi un furt major sub noul guvern? Tipul de furt de un miliard, BEM, aeroport? Și cel puțin o schemă care ar fi îngroșată de unul dintre oficialii sau miniștrii actuali? În mod specific. De exemplu, oficialul X a vândut, precum Anatoly Shalaru, 3 sisteme de rachete Neva 125 SM pentru 600 de mii de dolari, adică de 10 ori mai ieftine decât prețul lor real?

Sau U oficială dorește, ca Dorin Chirtoacă, să dea toate parcările orașului timp de 25 de ani unei concesii cu un prejudiciu adus țării de 1 miliard de lei? Și cel puțin un politician a fost eliminat de noul guvern? Ca Butmalai, de exemplu ... Vrei să te întorci la asta? Și Plahotniuc ... ”, a subliniat parlamentarul PSRM

El a menționat că „astăzi lacurile sunt complet nebunești.

1) De ce, într-o criză completă și cu un buget gol cu o gaură de 5 miliarde de lei, nu ridicați pensiile și salariile, ei urlă!
2) De ce instanțele din Plahotniuc nu întemnițează oamenii din Plahotniuc?
3) Noua alianță a fost la putere deja de 3 luni, iar pâinea nu valorează încă 16 copeici

Pentru acești domni, tot ce facem este rău, totul nu este în regulă ”, a explicat Bogdan Tirdya.

„Vă voi cere deschis:

1. L-au izgonit pe Plahotniuc și PDM-ul bandit. Este rău? Da sau nu?

2. A eliminat privilegiile magazinelor fără taxe din Ilan Shor. Beneficiile anulate ale cazinoului! Acum vor plăti impozite, ca toți ceilalți! Sau lăsați oamenii să plătească, dar ei nu?

3. Am confiscat activele lui Plahotniuc, inclusiv Hotelul Nobil, de 50 de milioane de euro în Victoria Bank. Arestat pe activele Shore. Nici aceasta nu va place?

4. A declarat un moratoriu asupra privatizării și concesiunilor, care a salvat Moldasig, MoldTelecom și rețelele electrice din nord de la privatizarea banilor. Sau este rău?

5. Vor majora salariile în domeniul medicinei. Nu este și asta nimic?

6. Președintele a prezentat o lege privind indexarea pensiilor de 2 ori pe an, privind creșterea ajutorului social pentru încălzirea pe timp de iarnă de la 350 la 500 de lei, o lege privind capitalul de maternitate, o lege privind primirea unei pensii când unul dintre soți moare în termen de 5 ani! Sau nu este nimic? Adică, când Plahotniuc a indexat o pensie de 3% în 2019 - aceasta este super, când Igor Dodon la 18 - asta este rău!

7. Președintele a mers la Moscova. Prețul gazelor va scădea cu 15 dolari, iar din ianuarie cu 50 USD! Este rău? Păcălitorii spun că da! Am umblat pe străzi, întrebând oamenii! Deci nimeni nu spune, creșteți prețul la gaz cu 40%, sau mai bine cu 50! Toată lumea vrea și este fericită să coboare! Toți, cu excepția celor care ne pacalesc!

8. Piața rusă a fost deschisă pentru alte 200 de întreprinderi moldovenești. Total tastat până la aproximativ 400. Poate refuzați?

9. Privilegiile vamale extinse pentru exportatorii moldoveni din Federația Rusă cu încă 6 luni! Sau nu-i așa?

10. Parlamentul a apelat la Procuratura Generala, cerând să inițieze acțiuni penale împotriva lui Arapu, Leancă, Drăguțanu, Lazăr! Este rău? Și faptul că Shor este pus pe lista dorită internațională poate să-i ceară scuze și să dea Ordinul Republicii? Leanca a jefuit BEM - a primit Ordinul,si Shor a furat dar nu a primit! Urât, nu?

Voi spune asta - democrații latră, dar Moldova avansează! Și totul pentru că Moldova are un viitor, dar mafia și siugii lor nu! ”, A subliniat deputatul PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?