X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Democrații, întrebați dacă se pregătesc de alianță sau anticipate: „Se lucrează”

17 mai. 2019,, 13:20   Politică
4003 2

Chiar dacă nu apar în spațiul public de mai mult timp, reprezentanții Partidului Democrat (PD) „lucrează”, susține purtătorul de cuvînt al PD, Vitalie Gămurari.

Într-un comentariu oferit postului de televiziune Pro TV, Gămurari nu a vrut să spună dacă democrații se pregatesc de o alianță sau de alegeri anticipate. Potrivit sursei, reprezentanții PD lucrează acum în teritoriu.

„Se lucrează în teritoriu, se lucrează în departamente. Dacă ați observat, acum două zile, președintele R. Moldova, domnul Dodon a afirmat ca 90% spun că vor avea loc alegeri anticipate și doar 10% vor crearea acestei majorități sau posibilitatea de a asigura o funcționalitate. 10% totuși este un procentaj și, da, posibilitatea ca maturitatea politică a clasei politice a R. Moldova să asigure o stabilitate, să nu dea posibilitate desfășurării unor alegeri anticipate care pot duce la un haos pentru țară în general și pentru fiecare cetățean în parte”.

În opinia lui Gămurari, partidele care au ajuns în Parlament trebuie să găsească limbă comună, fiindcă au obligații în fața cetățenilor care i-au ales și trebuie să asigure stabilitatea republicii.

Menționăm că la peste 80 de zile de la alegerile parlamentare din 24 februarie curent, R. Moldova nu are un spicher ales și un guvern învestit de o coaliție majoritară. Președintele Igor Dodon a anunțat că ar putea dizolva în luna iunie Parlamentul, dacă partidele care au acces în Legislativ nu ajung la vreo înțelegere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?