Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Democrații încearcă disperat să denigreze și să discrediteze orice pas al noii guvernări

2 iul. 2019,, 18:00   Politică
3755 8

Democrații încearcă disperat să denigreze și să discrediteze orice pas al noii guvernări, chiar dacă aceasta este în folosul cetățenilor Moldovei.

Este declaraţia deputatului din partea Partidului Socialiștilor, politologului Bogdan Ţîrdea, transmite Noi.md.

Acesta din urmă a scris pe pagina sa dintr-o reţea de socializare că acum democrații sînt nemulțumiți de votul pentru noul regulament APCE, care va permite delegației ruseşti să revină la reuniunea acestei structuri europene.

Bogdan Ţîrdea a reamintit că 37 din 47 de țări au votat pentru revenirea Rusiei. Printre acestea se află țările cheie din UE: Germania, Franța, Spania, Italia, Austria, Olanda, Belgia, Irlanda, Republica Cehă și chiar jumătate din delegația romînă!

„Domnilor, sînteți teferi la minte?


1) Adică, Năstase ar fi trebuit să se opună voinței celor mai mari puteri ale Uniunii Europene și apoi să susțină că este un susținător al Uniunii Europene?

2) El ar fi trebuit să scuipe în față celor mai mari sponsori ai Europei pentru ca mai apoi să se ducă şi să ceară dezghețarea asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro de la acești sponsori?

3) Ar fi trebuit să iasă, să strige, să părăsească sala APCE împreună cu Ucraina, Georgia și Ţările Baltice, și apoi să revină, așa cum au făcut-o balticii și georgienii, și să spună că a fost înțeles greșit? Și cum am fi arătat în ochii europenilor?

4) A. Năstase ar fi trebuit să atace Rusia exact în aceeași zi, cînd președintele I. Dodon a obținut scutirea de TVA și taxele vamale asupra produselor noastre agricole către Rusia. Și chiar înainte de lansarea negocierilor cu Federația Rusă privind un nou contract de gaz și, eventual, înlesniri la plata pentru gaz!

Și apoi mult timp să le explice fermierilor și țăranilor noștri de ce prunele și merele lor putrezesc în livezi!", a menţionat deputatul PSRM.

El a atras, de asemenea, următoarele concluzii:

„Desigur, este bine să protejăm și să promovăm interesele Ucrainei. Dar, poate, uneori, trebuie să ne promovați şi propriile interese naționale?
Reamintim că Rusia este primul partener comercial al Ucrainei, chiar și pînă la sfîrșitul anului 2018, cel mai mare furnizor de gaz! Însuşi Poroşenko are întreprinderi în Rusia. Adică, nu există o întrerupere completă a relațiilor dintre FR și Ucraina. De ce ar trebui să mergem noi la asta?

Cu Ucraina, avem, de asemenea, suficiente probleme.
- Ucraina nu a renunţat la construcția a 7 hidrocentrale pe Nistru, ceea ce ne va lipsi de apă potabilă;
- a interzis predarea în limba română / moldovenească în școli!
- i-a lăsat să treacă pe teritoriul său pe Plahotniuc şi Şir, permițîndu-le să scape;
- regimul Poroșenko a lucrat împreună cu PDM la contrabanda cu chihlimbar, alcool, droguri!
3. Liderii PDM nu erau persoane cu care ai putea da mîna. Ei au condus Moldova la izolarea globală, au transformat-o într-o zonă gri de contrabandă și criminalitate. Și ar vrea să fie aşa mereu...

O voi spune direct: așa a fost, dar nu va mai fi așa. Și asta depinde de noi toți”, a subliniat Bogdan Ţîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?