Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Democrații comentează anunțul lui Diacov privind demisiile din partid

26 iun. 2019,, 12:00   Politică
4336 3

Deputații democrați se pregătesc de demisiile din cadrul PD, promise de președintele de onoare al partidului, Dumitru Diacov.

Aceștia nu exclud că formațiunea ar putea fi „curățită” în timpul apropiat, după ședința consiliului național al partidului. Cît despre noul președinte al formațiunii – tăcere. Deputații afirmă că nu vor candida la această funcție și sînt curioși să vadă cine va fi ales în locul lui Vladimir Plahotniuc.

Cine va veni în fruntea partidului?” – O să-l alegem pe cel mai bun, afirmă deputatul Vasile Bîtcă.

Sergiu Sîrbu: „Reieșind din toate propunerile care vor veni din teritoriu, Consiliul Politic va face propuneri și Congresul Politic va decide. Încă nu s-a discutat”. –Vreți să deveniți președinte de partid?–Nu s-a discutat niciodată și nu am astfel de ambiții.

Alexandru Botnari: „La Consiliul Național se va examina. Acum nu sînt discuții, nimic”.


Totuși, înainte de a răspunde la întrebări, deputații au încercat să scape de jurnaliști, fugind. În timp ce unii ne-au ignorat în totalitate, alții s-au ascuns în spatele deputaților din blocul ACUM în speranța că vor rămîne neobservați. Chiar și așa, deputații spun că demisiile din PD sînt inevitabile.

Monica Babuc: „Nimic nu este exclus. În cazul în care se face o reorganizare a partidului în cadrul trecerii noastre de la guvernare la opoziție, sigur că ar putea fi demsii”.–Și cine ar putea fi demis? –O să vedeți după ședința Consiliului Național.

Alexandru Botnari: „Eu personal nu am pentru ce să-mi cer iertare, dar sînt niște acțiuni legale pe care le face orice partid politic”. La Consiliul Național se va examina. Acum nu sînt discuții, nimic. Eu mă simt destul de curat, am muncit 16 ani pentru cetățeni la Hîncești”. –Nu aveți niciun motiv? –Nu. Totul e bine.

Declarațiile lui Dumitru Diacov și demisia lui Vladimir Plahotniuc din funcția de președinte al PD au fost salutate de deputații din alte partide.

Lilian Carp, deputat Blocul ACUM: „Este bucătăria lor internă, cum hotărăsc să-și fac activitatea politică, decid ei singuri. Dacă aș fi Nostradamus sau baba Vanga v-aș spune cine ar fi, dar cred că au o listă de oameni care ar putea să vină în frunte”.

Ion Ceban, deputat PSRM: „Cînd îi văd zîmbind pe holul Parlamentului, nu pot, nu înțeleg cît cinism și ipocrizie pot să aibă unii oameni”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?