X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Democrații cer blocului ACUM și PSRM-ului ”să revină cu picioarele pe pămînt”

16 apr. 2019,, 15:36   Politică
4383 11

"Asistăm în aceste zile la acțiunile și mesajele confuze ale unor partide privind viitorul Republicii Moldova", au reacționat astăzi democrații după schimbul de replici dintre blocul ACUM și PSRM privind crearea unei coaliții.

Într-un mesaj publicat de purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalia Gamurari, partidul îndeamnă celelalte formațiuni "să înceteze falsele dialoguri politice și să urmeze agenda reală a cetățenilor".

”Constatăm că fostul bloc electoral ACUM își concentrează mesajele și acțiunile doar pe disperarea de a obține funcții și de a prelua controlul asupra mai multor instituții ale statului, ignorînd total agenda de priorități a cetățenilor și nevoile lor imediate. Cetățenii văd că interesul lor față de funcții e atît de mare că sînt gata să-și încalce și propriile jurăminte, semnate cu doar cîteva zile înainte de alegeri, că nu vor face niciun fel de coaliție, inclusiv informală, cu socialiștii”, se arată în declarație.

Potrivit PDM, în loc să împartă funcții deputații ar trebuie să formeze grupuri de lucru, pentru a soluționa probleme sociale ale țării. Ei au îndemnat alte formațiuni la maturitate politică.

”Cerem partidelor parlamentare să revină cu picioarele pe pămînt, să înțeleagă că s-a încheiat campania electorală și să se conecteze la agenda reală a cetățenilor, să înceteze să-i mai sfideze cu false dialoguri politice și lupte disperate pentru obținerea și împărțirea de funcții” se mai precizează în declarație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?