Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Democrații au depus mai multe contestații la CEC

5 ian. 2019,, 14:00   Politică
3143 2

Partidul Democrat a depus două contestații la Comisia Electorală Centrală cu privire la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

În prima sesizare depusă la CEC, democrații contestă așa-zis-ul ”Barometru electoral” realizat de către Compania Date Inteligente SRL care prezintă printr-un tabel grafic distribuirea mandatelor în urma alegerilor din februarie.

Ultima prezentare a datelor a fost pe 2 ianuarie 2019, iar următoarea va fi făcută pe 9 ianuarie. PDM își întemeiază contestația pe art. 70, alin. (10) din Codul Electoral care prevede că ”în perioada electorală orice sondaje privind preferințele politice ale alegătorilor pot fi efectuate numai cu condiția înștiințării prealabile a Comisiei Electorale Centrale”.

În acest sens, PDM îi cere autorității electorale permanente să asigure respectarea cerințelor Codului Electoral și să interzică difuzarea sondajelor de opinie despre care nu a fost înștiințată în modul prevăzut de lege.

Într-o altă sesizare, candidatul PDM în circumscripția uninominală nr. 26 din Chișinău, Mihail Stratulat, contestă decizia Consiliului Electoral de Circumscripție de a-i refuza înregistrarea în cursa electorală pe motiv că unele acte de identitate ale susținătorilor săi ar fi fost declarate incorecte.


Amintim că prin hotărîrea sa din 3 ianuarie, Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Uninominale nr. 26 a stabilit în urma verificării listelor de subscripție prezentate de către Mihail Stratulat că 239 de semnături sînt nule și că doar 458 de semnături sînt valabile, în timp ce minimul necesar este de 500.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?