Demnitar, despre funcția tehnică a judecătorilor CC: Iartă-i doamne

Demnitar, despre funcția tehnică a judecătorilor CC: Iartă-i doamne

După ce deputatul PAS, Vladimir Bolea, a spus că funcția de judecător la Curtea Constituțională ar trebui să fie una pur tehnică, apar primele reacții.


Secretarul de stat la Ministerul Justitiei, Nicolae Esanu este de următoarea părere:


"Funcţia de judecător la Curtea Constituţională ar trebui să fie una tehnică" - dupa o asemenea afirmatie nu pot spune decit ceva de genul "iarta-i doamne ca nu stiu ce fac", a scris Eșanu pe o rețea de socializare, citat de Noi.md


Amintim, deputatul PAS, Vladimir Bolea a spus că cei șase magistrați ar trebui să emită hotărâri strict în baza unei analize și nu în conformitate cu situația politică din țară.


„Cea mai mare problemă pe care o vedem noi la Curtea Constituțională este că ei, prin acțiunile lor din ultimele zile, și-au bătut Joc în așa un hal de CC, de noțiunea de Constituție și Înaltă Curte, încât eu cred că va trebui să treacă foarte mult timp, ca să putem readuce la valoarea ei Curtea Constituțională și percepția pe care trebuie să o aibă cetățeanul față de aceasta”, spune deputatul.


Vladimir Bolea spune că o hotărâre a Înaltei Curți trebuie să corespundă întocmai Constituției Republicii Moldova.


La rîndul său, deputatul PSRM Grigore Novac  este dă părerea că CC trebuie să se ghideze de norma legală, nu de politică.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load