X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Demisii și numiri în lanț. Cine e noul președinte al raionului Ștefan Vodă

22 mar. 2019,, 17:00   Politică
2969 0

Și președintele raionului Ștefan Vodă, Nicolae Molozea, care a participat la alegerile parlamentare din partea Partidului Democrat și care a nu a cîștigat, și-a dat ieri, 21 martie, demisia.

Aceasta a fost acceptată, iar noul președinte al raionului a fost ales consilierul PD, Iurie Moiseev.

Potrivit Consiliului Raional Ștefan Vodă, fostul președinte al raionului ar fi insistat ca consilierii să-i accepte demisia. Decizia de demisie a fost adoptată cu 27 de voturi pentru, unul împotrivă și patru s-au abținut.

După o pauză de 15 minute, 12 consilieri, dintre care nouă din fracțiunea PDM și trei din PLDM, l-au înaintat pe Iurie Moiseev la funcția de președinte al raionului Ștefan Vodă. Cu 27 de voturi pentru, Moiseev a fost investit în funcția de președinte.

Pe 20 martie, din funcția de președinte al raionului Ialoveni a demisionat Lilian Carmanu. Noul președinte al raionului Ialoveni ar fi fost ales Ghenadie Sajin, președintele Organizației Teritoriale a Partidului Democrat din Ialoveni.


Ghenadie Sajin declarase că a fost promovat în această funcție de colegii săi din Partidul Democrat, care sînt de părere că acesta s-ar descurca foarte bine în fotoliul de președinte de raion.

Scenariul s-ar fi repetat și în raionul Criuleni. Asta după ce președintele raionului, Veaceslav Burlacu, ar urma să-și dea demisia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?