Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Demisia guvernului Filip nu este un motiv de anulare a marșului Victorie de duminică asupra regimului

15 iun. 2019,, 09:45   Politică
3041 2

Șeful statului a declarat că sîmbătă va discuta detaliile acțiunii, în cursul unei ședințe cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministrul Maia Sandu,.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că plecarea guvernului Pavel Filip nu va fi un motiv de anulare a marșului și a mitingului în sprijinul noului guvern programat pentru duminică, 16 iunie.

"Marșul și mitingul pașnic vor avea loc, deși există întrebări în ceea ce privește desfășurarea lui. Cred că acesta ar trebui să fie considerat a fi un marș a victoriei și un element de presiune pentru Curtea Constituțională de a-și revizui deciziile (privind dizolvarea parlamentului și alegerile anticipate - Ed.) ", a spus Dodon pe postul de televiziune RTR Moldova.

Potrivit lui, sîmbătă va avea loc o ședință comună a președintelui, președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi și a prim-ministruuil Maia Sandu, în cadrul căreia vor fi discutate detaliile desfășurării marșului și mitingului.

"Vom insista să organizăm un miting pe Piața Marii Adunări Naționale, socialiștii au rezervat acest loc din 2015. Dar și democrații au permisiunea de a organiza demonstrații acolo, vom decide", a spus președintele.


Vineri, la ședința Consiliului Politic Național al Partidului Democrat din Moldova, s-a decis ca formațiunea politică să părăsească puterea. Potrivit secretarului de presă al formațiunii, Vladimir Cebotari, partidul a decis să părăsească puterea prin demisia guvernului.

Cu toate acestea, conducerea PDM consideră că guvernul Maia Sandu și parlamentul condus de președintele Zinaida Greceanîi vor funcționa înafara cadrului juridic, iar criza constituțională din va rămînea nerezolvată.

Fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, a declarat pentru Sputnik Moldova că toți membrii Curții Constituționale ar trebui să demisioneze. Judecătorii Curții Constituționale ar trebui să-și revizuiască complet hotărîrile luate recent, consideră expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?