Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Demidetski: "Guvernarea încearcă să-și consolideze electoratul"

16 mai. 2022,, 15:50   Politică
2424 0

Autoritățile moldovenești încearcă să-și consolideze electoratul și de aceea nu au împiedicat desfășurarea mitingului Regimentului nemuritor de Ziua Victoriei din 9 mai și alte evenimente similare pentru a arăta susținătorilor organizarea și pericolul oponenților politici.

Această opinie a fost exprimată de cunoscutul jurnalist Valerii Demidețki, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova", relatează Noi.md.

El a fost de acord că, dacă ar fi dorit, autoritățile ar fi putut interzice organizarea acestora și a altor acțiuni de către reprezentanții partidelor de opoziție ale comuniștilor și socialiștilor, referindu-se la starea de urgență sau să organizeze orice provocări în acea zi.

"Dar se creează o astfel de impresie, există sentimentul că guvernarea încearcă să-și consolideze electoratul. Autoritățile înțeleg perfect că cei care s-au alăturat "Regimentului nemuritor" cu siguranță nu vor vota pentru ea. La miting au venit mulți oameni care nu mai veniseră la astfel de acțiuni și acesta a fost un fel de marș de protest. La acesta au participat peste 30 de mii de oameni din întreaga țară. El nu a fost interzis pentru că au vrut să arate electoratului: priviți cît de organizați sînt. Cred că, cel mai probabil, autoritățile au hotărît să demonstreze că: priviți, există un astfel de pericol", a spus Valerii Demidețki.

În opinia sa, autoritățile înțeleg că acum ratingul lor scade și, prin urmare, partidul de guvernămînt a fost deja obligat să-l convoace pe președintele Băncii Naționale la Parlament. Opoziția a cerut să vină și prim-ministru, deoarece nu numai BNM este responsabilă de inflație, care a depășit în țara noastră un record de 27% în termeni anuali, iar acest indicator este mai mare decît în Ucraina și Rusia aflate în război.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?