Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Demidețki: Politicienii trebuie să găsească cheia spre tineri, să poată vorbi în limba lor

18 iul. 2021,, 17:00   Politică
3112 8

Jurnalistul Valerii Demidețki consideră că "generația s-a schimbat, părinții noștri au plecat. Au venit tinerii pragmatici, care au crescut în anii 90".

"Tinerii gîndesc altfel și votează altfel. Politicienii ar trebui să caute cheia spre ei, să poată vorbi în limba lor", a spus Demidețki în cadrul emisiunii "Întrebarea principală" cu Iulia Fedorova, pe NTV, relatează enews.md

"32 de mandate pentru cei de stînga este o cifră reală. Nu cred că rezultatul ar fi trebuit să fie mult mai mare. Există o mulțime de motive obiective.

Prima este că generația s-a schimbat, au plecat părinții noștri, care votau, își aminteau de Uniunea Sovietică și de Voronin. Efectul anului 2001 nu se va mai repeta niciodată. A venit o nouă generație, una pragmatică, care a crescut în anii 90. Ne place ea sau nu, dar ea gîndește altfel și votează altfel. Politicienii ar trebui să caute cheia de acces la ea, să poată vorbi în limba sa", a spus Demidețki.

Jurnalistul consideră că înfrîngerea nu este un motiv pentru a spune că "totul e pierdut", ci pentru a trage concluzii. Să schimbe politica socială și mesajul către alegători.


"În Moldova întotdeauna a existat un centru. El a fost ocupat mult timp de PDM, a fost Luchinschi. Acum, acest centru a ars, datorită eforturilor lui Plahotniuc, a greșelilor sale și a fugii ulterioare. Apoi a existat o alianță forțată între socialiști și democrați. A sosit pandemia, a trebuit de salvat guvernul și de făcut ceva cu țara, au început jocurile cu cumpărarea deputaților. Și centrul astăzi s-a prăbușit. Dar este necesar pentru a echilibra forțele e stînga și de dreapta. Cred că astăzi noi ne aflăm în pragul unei noi etape în viață", a menționat jurnalistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?