Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Demidețki: "Poate că PAS își consolidează electoratul înainte de alegerile anticipate"

18 apr. 2022,, 22:15   Politică
4311 0

Interdicția impusă de autoritățile moldovenești privind utilizarea panglicii Sfîntul Gheorghe și a semnalelor Z și V se poate încadra în acțiunile partidului de guvernămînt Acțiune și Solidaritate (PAS) în consolidarea electoratului său înaintea posibilelor alegeri parlamentare anticipate.

Această opinie a fost exprimată de cunoscutul jurnalist Valerii Demidețki, care a vorbit la postul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md.

El a menționat că, după luarea acestei decizii, mulți cetățeni care nu au făcut acest lucru înainte, au vrut să meargă la Memorial cu panglica Sf. Gheorghe.

"După ce anterior au declarat neutralitatea și neimplicarea în evenimentele din țara vecină, autoritățile moldovenești au acționat cu înțelepciune. Dar acest lucru nu l-a înțeles o parte din electoratul partidelor de dreapta, în special din partidul de guvernămînt. Cred că nu au înțeles pur și simplu, iar guvernul a fost criticat pe intern, iar cei mai activi tineri susținători au pus presiune pe PAS. Și cel mai probabil, partidul de guvernămînt a decis să introducă interdicția privind utilizarea panglicii Sfîntul Gheorghe și a semnelor V și Z pentru a-și consolida electoratul", a subliniat Valerii Demidețki.

"Prin această decizie ei provoacă. Cel mai probabil, este vorba despre consolidarea electoratului. Se creează impresia că miroase a alegeri anticipate, că are loc o consolidare a electoratului. Atît timp cît nu au apărut pe flancul stîng și în opoziție cu actuala guvernare politicieni care să poată declara despre ei și să cîștige alegerile, este posibil ca guvernul să vrea să se reformateze. În plus, știm că există mari probleme în interiorul partidului PAS. Și poate dacă în Ucraina nu ar fi avut loc aceste evenimente, posibil în PAS ar fi avut loc o divizare. Fostul viceprim-ministru pentru reintegrarea Republicii Moldova, Vlad Kulminski, a declarat recent în cadrul unei emisiuni că următorul guvern va fi de coaliție, iar experimentatul și înțeleptul Kulminski nu spune nimic pur și simplu", a menționat jurnalistul.

8
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?